Att få en dygnsrytm när man vaknar klockan 8 och känner sig utvilad är fantastiskt. Dagen började med frukost på takterassen, sedan gick vi ner till receptionen och hyrde en elmoppe för 60kr för en heldag. Det kändes verkligen som en frihet när man kunde åka var man ville och upptäcka vad som kom i ens väg. Vi drog till gamla Bagan. I gamla bagan finns 2000 tempel gjorda av lera utspridda på en stor area och gjordes på 1100-talet. Detta var extremt häftigt. Vi åkte runt där på sanddynorna mellan templena helt själva och mötte knappt på en människa. Templena är öppna för alla att gå in, så vi åkte runt till ett flertal. Ett av templena hade en lång trappa längs ena väggen upp till en utkiksplats. Stegen på trappan var höga och smala och jag som är höjdrädd fick hasa mig upp och hasa mig ner. Jag glömmer alltid att jag är höjdrädd, så halvvägs upp kommer jag på det, men då är det inte värt att gå ner. Men det var värt det, utsikten var fantastisk!
Det sjuka med hela området var att det var så otroligt tyst. Eftersom vi åkte på en elmoppe så hördes knappt den heller. Det enda som hördes var några fåglar i fjärran.
De större templena var turistifierade (om det ens är ett begrepp?). Det var i vilket fall en hel del turister där och det såldes böcker om templena osv. Men allt var värt att se. Vi åt lunch på någon restaurang längs vägen och blev som vanligt i det här landet uttittade för att vara västerlänningar. Efter lunchen åkte vi tillbaka för att ta en siesta. Värmen här tar verkligen på en (40°C). Efter det så tänkte vi gå på jakt efter solnedgången i Old Bagan. Men tyvärr så var det ett tjockt molntäcke så solen syntes inte till någonstans. Men vi får helt enkelt gå på ny jakt imorgon.