En dag som verkligen gör upp mot alla andra dagar. Visst vi har inte varit helt rastlösa, vi har gjort lite utflykter hit och dit, det mesta har handlat om ärenden. Inhandling av leksaker till Kindergarden-kidsen för ”Barn ska va barn”-pengar (ett projekt Nathalie har varit med i) och matinhandling osv. Vi har också pysslat med barnhemmet och flickhemmet, vilket har känts väldigt värdefullt. Igår när vi kom till flickhemmet blev alla så otroligt glada att vi kom, vi har nog aldrig sett de så glada innan. Det hade varit ett tag sedan vi var där, så det var väldigt roligt att se de igen. Annars har de senaste dagarna inte bestått av så mycket eftersom skolan fortfarande är inställd. I förrgår möttes vi av en hemsk överasskning som gjorde oss upptagna större delen av gårdagen. Vi hittade nämligen mögel, mögel på flera av våra klädesplagg, på våra necessärer och på våra väskor. Detta var droppen som rann över när det gällde denna regnperiod. Så vi var lite förbannade över hela situationen större delen av gårdagen. Som tur var så tvättade vi hela dagen igår och städade hela lägenheten och vädrade. Det var även sol igår vilket gav vår städning och tvättning en stor fördel. Så nu håller vi tummarna för en mögelfri lägenhet. 

Men nu till dagens händelser. Igår när vi fick höra att skolan var inställd idag igen så beslutade vi oss för att idag ta med de tre tjejerna som bor på barnhemmet på bio. Vi tyckte att de behövde lite egentid i och med att de ofta får ta så mycket ansvar på barnhemmet. Inte bara för att de är bland de äldsta utan också just för att de är tjejer. De har till exempel mycket mer hand om städning och matlagning än vad pojkarna har. De får även vara ansvarstagande ”storaystrar" till 12 "småbröder" dag ut och dag in, vilket inte kan vara det enklaste. Så vi tyckte det var dags. 
Vid tolvtiden drog vi iväg till Skywalk, ett köpcentrum som ligger en halvtimme bort. En av tjejerna hade inte åkt rulltrappa innan så jag fick hålla henne hårt i hand när vi åkte alla fem rulltrappor upp till biografen. Det var väldigt uppskattat med 3Dfilmen ”Hotel Transylvania 2” och lite popcorn och läsk i knät. Sedan åt vi nere på köpcentret där det fanns ett antal matställen att välja i mellan. Vi avslutade hela vistelsen med lite spel på spelhallen. 
När vi kom hem beslutade vi oss att gå för att hälsa på en saknad familj. Något som vi inte visste sedan innan så firade de ”lightfestival” idag vilket innebar att alla ställde ut ljus på sina trappor i hela staden. Det var verkligen som att gå igenom en liten drömvärld med alla ljus längs vägen. Speciellt på de gator som saknade gatolyktor var detta extra mysigt. Så kvällen spenderades med att smälla lite crackers och tända massvis av tomtebloss. Tack för denna dag, den gjorde oss gott!